Text Print Shirt: Het Wie, Wat en Waarom.

0

Je ziet ze waarschijnlijk steeds meer, text print shirts. Maar waarom eigenlijk? We nemen je vandaag mee in de wereld van text print shirts en waarom mensen ze steeds vaker dragen.

Waarom?

We leven in de 21e eeuw. Een tijdperk waarin alles met elkaar wordt gedeeld via social media, maar ook in een tijdperk waarin we dingen durven uit te spreken en onze mening durven te geven. Op Twitter kan je je ongezoute mening geven over een lerarenstaking of als we het niet eens zijn met de uitspraken van de Amerikaanse president. Mensen willen hun mening delen en laten horen, hoe beargumenteerd of dom dan ook. Een shirt met een print kan namelijk ook een statement maken of een mening geven. In deze blog een paar voorbeelden van Text Print Shirts en wat ze betekenen.

65fb72fab6646283614af9d73aa9397b

Een simpel shirt met een grappige print en tekst. Dit soort shirts zie je best veel op het moment en zijn eigenlijk ook al langer een veelvoorkomend kledingstuk. Een aantal jaar terug kwam Gerard Joling al met zijn glitters shirts met prints als “Ik heb er de kracht niet meer voor” en “Ik voel me niet serieus genomen”. Ook al zijn dit soort shirt heel leuk voor thuis en onder vrienden, op kantoor kunnen ze iets anders over komen.

Text Print Shirts

Zoals al eerder werd aangegeven, we leven in een maatschappij waarin iedereen een mening heeft en deze ook wilt delen. Shirts met politieke standpunten zien we ook steeds vaker. Zoals hier boven dus “Love Trumps Hate”. Een shirt waarmee je duidelijk laat zien het niet eens te zijn met de uitspraken van de Amerikaanse President Trump. Maar ook shirts met “#MeToo” en “Chill with your Misogyny” zie je steeds meer in het straatbeeld.

Text Print Shirt

We leven in een Netflix-samenleving en bijna iedereen volgt wel één of meerdere series. Ook in onze kleding laten we graag zien waar we naar kijken. Dit shirt is bijvoorbeeld van American Horror Story, maar ook van andere series zie je dit soort merchandise. Bijvoorbeeld van The Walking Dead en Game Of Thrones. Veel vriendschappen ontstaan door series en andere pop culture iconen zoals popsterren, films en boeken.

Text print shirts zijn dus ook in 2017 nog modieus en hopelijk in een paar weken ook nog in 2018. Een shirt kan veel zeggen over jou als persoon, je overtuiging of je interesses.

Share.

Comments are closed.