De geboorte, de val en de wederopstand van Versace

0

Het modehuis Versace heeft zijn vaardigheden, elegantie en visie al jaren geleden bewezen en met een sterke vrouw aan het bewind met de naam Donatella Versace is het modehuis sterker en geliefder dan ooit. In 1997 werd de grote man, Gianni Versace, vermoord gevonden op de trappen voor zijn villa in Florida. Vandaag in de blog het verhaal van de geboorte, de val en de wederopstand van Versace.

De geboorte

Gianni Versace werd in 1946 geboren als het derde kind van de vier kinderen die zijn ouders kregen. Zijn oudere zus Tina is op twaalfjarige leeftijd overleden. Gianni’s moeder, een kledingmaakster, verkocht haar kleding in een couturehuis en zou later ook Gianni’s kleding verkopen in deze boetiek. Op 26 jarige leeftijd verhuisde hij naar Milaan waar hij in aanraking kwam met de modewereld. Hij ontwierp voor andere modehuizen als Genni, Callaghan en Complice en na een aantal jaar werkzaam te zijn, ontwierp hij in 1978 zijn eerste eigen collectie. In ditzelfde jaar opende hij samen met zijn broer Santo in Milaan zijn eerste boetiek en was het modehuis Versace geboren.

Gianni Versace

De val

Op 15 julie 1997 werd Gianni Versace vermoord op de trappen van zijn villa in Miami, Florida door Andrew Cunanan. Een seriemoordenaar die, inclusief de dood op Versace, 5 moorden op zijn naam heeft staan. Antonio D’Amico, de levenspartner van Versace, zou achterblijven na 15 jaar een relatie te hebben. Na de dood van Versace zou zijn broer Santo het stokje overnemen en zijn zus Donatella hoofdontwerpster worden van het Italiaanse modehuis. In zijn testament stond dat D’Amico een groot geld bedrag maandelijks zou ontvangen, maar door de inmenging van de familie Versace zou dit bedrag veel lager uit vallen. Na zijn dood zou modehuis Versace een flinke klap ondervangen, maar na een aantal jaar zou de omzet weer aantrekken en leiden zijn broer en zus het modehuis met verve.

Donatella Versace

De wederopstand

Nu ruim 20 jaar na de dood van Gianni is het merk Versace nog altijd een grote naam in de modeindustrie en is Donatella Versace één van de grootste en geliefde ontwerpsters ter wereld. Het modehuis is stabiel en met grote namen die het merk graag dragen zoals Lady Gaga, Nicole Kidman en Naomi Campbell blijft Versace voorlopig in de spotlight. Sinds vorige week zendt de Amerikaanse televisiezender FX ‘The Assassination of Gianni Versace’ uit. De familie Versace schijnt nooit akkoord te hebben gegeven voor deze serie en is ook blijkbaar ‘not amused’ met de beelden. Of ‘The Assassination of Gianni Versace’ in Nederland zal worden uitgezonden is nog niet bekend.

Share.

Comments are closed.